­ KARIŞIK OT KAVURMASI | Kültür Portalı

KARIŞIK OT KAVURMASI - Manisa

Malzemeler: 750gr karışık ot (arapsaçı, ebegümeci, yabani pırasa, ısırgan, pazı, arapsaçı, tarakotu, kazan karası, iğnelik, labada, kerevizotu), 2 baş soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, ½ domates, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: Tüm otlar ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra büyük parçalar halinde doğranır. Küçük küp küp doğranan soğan, arapsaçı, yabani pırasa, ebegümeci ile birlikte zeytinyağda bir süre kavrulur. Sonra diğer tüm otlar eklenip alt üst edilerek önce kısık ateşte; sonuna doğru domates, tuz eklenip harlı ateşte 10-15 dakika kavrulur. Soğuk servis yapılır. Yanına yoğurt önerilir. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Sebze-Ot Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1838    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı