­ KABAK MUSAKKASI | Kültür Portalı

Kabak Musakkası - Niğde

• 2 adet domates
  • Maydanoz
  • Dereotu

Kabak Musakkası Nasıl Hazırlanır?

Kabakları yıkanarak sapları kesilir. Üzeri hafif kazınarak tekrar yıkanır. Halka, halka doğranarak tuzlu suda bekletilir. Soğanlar küçük, küçük doğranarak kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Domateslerin biri çok küçük doğranarak kavrulmuş olan soğanların içine atılır. Sonra kıyma soğanlara karıştırılıp tuz eklenerek ve birkaç kez karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir. Bir tencerenin içine yarım kaşık margarin (veya sıvıyağ) eritilerek üzerine yıkanıp süzülen kabaklar yerleştirilir. Kabakların üzerine hazırlanan soğanlı kıyma serilir. Bir domates halka, halka doğranarak kıymanın üzerine yerleştirilir. Domateslerin üzerine kadar su konularak çok hafif ateşte yavaş, yavaş karıştırmadan ağzı kapalı olarak pişirilir. Suyu çekilip kabaklar yumuşayınca ateşten alınarak üzerine ince kıyılmış maydanoz veya dereotunu serperek servis yapılır.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5435    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı