­ GUYMAK | Kültür Portalı

Guymak - Karaman

Guymak Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g kaymak
  • 250 ml. süt
  • 400 g un
  • 800 g şeker
  • 750 ml. su
  • 5 ml. limon suyu
  • 50 g bal

Guymak Nasıl Yapılır

Kaymak, un ve süt birlikte karıştırılarak pembemsi bir renk alana kadar yarım saat kavrulur. Kavrulan bu karışım orta boy bir tepsiye yayılarak fırında 15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Diğer taraftan şeker su bal ve limon ile hazırladığımız şurup, fırından çıkan tatlının üzerine sıcak olarak dökülür. Şurup çektikten sonra dilimlenerek servis yapılır.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 8514    Eklenme Tarihi : 14 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba