­ ETLİ ERİK YEMEĞİ | Kültür Portalı

Etli Erik Yemeği - Bursa

Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü etli erik yemeği bahar aylarında yeşil eriklerin lezzeti ile kuzu etini bütünleştiren özel gün yemeklerindendir.

Etli Erik Yemeği Malzemeleri Nelerdir

• Bir baş soğan
  • 300 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 200 gr kuru erik veya yeşil erik
  • Tereyağı
  • 2 bardak su

Etli Erik Yemeği Nasıl Yapılır

Erikler bir saat sıcak suda bekletilerek yumuşatılır, süzgeçten geçirilerek çekirdekleri çıkartılır. Tencereye tereyağı eritilerek küp şeklinde doğranmış olan soğanlar ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulan soğanlara kuşbaşı kuzu etleri ilave edilerek etler suyunu çekinceye kadar karıştırılır. Pişen etlere su ve erikler ilave edilerek bir süre daha kaynatılır. Tuzu atılır, tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık on dakika daha pişirildikten sonra ocağın üzerinde alınır sıcak olarak servis yapılır.

Bursa Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 12237    Eklenme Tarihi : 07 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2022 Salı