­ ELMA KURUSU HOŞAFI | Kültür Portalı

Elma Kurusu Hoşafı - Adıyaman

Elma Kurusu Hoşafı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı kuru elma                              
  • 1 su bardağı kuru üzüm                             
  • 1 su bardağı toz şeker                               
  •  1/2 litre su                                          
  • 1 çay karşığı tarçın                                     

Elma Kurusu Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru elma kakları ve üzümler iyice yıkanır, suya konularak bir gece bekletilir. Sonra tencereye alınır, suyu ile birlikte beraber 40 dakika kadar kaynatılır. Toz şeker ilave edildikten sonra, bir süre daha kaynatılarak ateşten alınır. Soğutularak servis yapılır.

Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)

 

Görüntülenme Sayısı : 8650    Eklenme Tarihi : 30 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2021 Pazartesi