­ EKŞİLİ UFAK KÖFTE | Kültür Portalı

Ekşili Ufak Köfte - Gaziantep

• 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • bir çay bardağı yağ
  • 1 çay kaşığı nane

Ekşili Ufak Köfte Nasıl Yapıllır

Simit önce su ile biraz ıslatılır. Soğanlar ufak ufak doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayınca kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır. Diğer tarafta bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et halka halka doğranmış soğan ile birlikte kavrulur. Salçası ve ekşisi konulur. 2-3 taşım kaynatılır. Ayrı bir tencerede kaynatılan suya bir miktar tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Servis yapılacağı zaman köfteler et ve nohutlu karışımın içine konur, biraz ısıtılır üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülür.

Gaziantep Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 33928    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 04 Ocak 2023 Çarşamba