­ DARP | Kültür Portalı

DARP - Manisa

Malzemeler: 1kg pirinç, 250gr kuzu ciğeri, 250gr tereyağı, 1 kuzu işkembesi gömleği, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı salça, 1 baş soğan, 1 demet maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: İnce doğranmış soğan tereyağında biraz kavrulur. Küçük kuşbaşı doğranmış ciğer katılarak kavurma işlemi sürdürülür. Yarım saat ılık suda ıslatılmış pirinç süzülüp üzerine dökülür, karıştırılır. Üzerine tuz ve bir litre kaynar su konulup kısık ateşte 10 dakika pişirilir. İnce kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenip iyice harmanlanır. Hazırlanan pilav tepsiye serilmiş işkembe gömleğinin üzerine dökülüp gömleğin uçları bohça gibi pilavın üzerine toplanır, üstüne bir göveç kapatılıp ters çevrilir. Üzerine yoğurtla iyice karıştırılmış salça sürülüp gövecin ağzı açık olarak 160-180 derece ısıdaki fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirilerek sıcak servis yapılır. Not: Aynı darp, işkembe gömleği kesilerek çorba kâsesinde içi doldurulup sarıldıktan sonra zemini yağlanmış göveç tepsisinde 7-8 tane yan yana sıralanarak pişirilip tek kişilik servisler yapılabilir. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Et Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1876    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı