­ ÇINTAR KIZARTMASI | Kültür Portalı

Çıntar Kızartması - Muğla

Malzemeler: -1kg çıntar -1-1,5 su bardağı zeytinyağı Sos için: -2 yemek kaşığı nar ekşisi -3-4 diş sarımsak -1/2 yemek kaşığı toz kırmızı biber Yapılışı: Çıntarlar, fazla ezmemeye dikkat ederek bol suda toprağı gidene kadar yıkanır, süzülür. Büyük parçalar halinde doğranır. Kızartma tavasında ısıtılan yağda alt-üst ederek kızartılır. Kızartılan çıntarlar bir tabağa alınır. Ayrı bir kapta ezilen sarımsakların üzerine nar ekşisi ve toz kırmızı biber ilave edilerek bir sos yapılır. Hazırlanan sos, servis ederken kızartılan çıntarların üzerine dökülür. Çıntar kızartması ile ilgili başka bir uygulama, çıntarları haşlayıp yumurtaya buladıktan sonra kızartmak ve üstüne de yağda kavrulmuş un, sarımsak, su ve limon suyu karışımından oluşan sosun dökülmesidir. Çıntar kızartması, sosu döküldükten sonra sıcak olarak ikram edilir.
Görüntülenme Sayısı : 5575    Eklenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Haziran 2017 Salı