­ BULGURLU SİLCEN KAVURMA | Kültür Portalı

Bulgurlu Silcen Kavurma - Muğla

Malzemeler: -500 gr. silcen -2 adet kuru soğan -1çay bardağı bulgur -½ yemek kaşığı toz kırmızı biber -1 çay bardağı zeytinyağı -Tuz Yapılışı: Silcenin taze kısımları alınıp sert kısımları atılmak suretiyle ayıklanır, yıkanır. Bir tencerede su kaynatılır. Silcenler, kaynayan suya atılarak hafif diriliği gidecek şekilde haşlanır, süzülür ve doğranır. Çiğden de pişirilebilmektedir. Ayrı bir tavada yağ ısıtılır. Doğranan soğanlar kızgın yağa atılarak solana kadar kavrulur. Silcenler ve bulgur eklenir. Beş-on dakika daha kavrulup tuz ve toz kırmızı biber eklenir. Pişince ocaktan alınır. Servis ederken sıcak ikram edilir.
Görüntülenme Sayısı : 1115    Eklenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba