­ BEYPAZARI KURUSU | Kültür Portalı

Beypazarı Kurusu - Ankara

Beypazarı Kurusu Malzemeleri Nelerdir

  • 5 kilogram un
  • 1 kilogram tereyağı
  • 2 litre süt
  • 200 g maya
  • 10 g tarçın
  • Tuz

Beypazarı Kurusu Nasıl Yapılır

Un, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuz hep birlikte karıştırılarak hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 40-45 dakika dinlendirilir. 4-5 cm kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirilir. Elde edilen yuvarlak çubuklar 8-9 cm uzunluğunda verev kesilerek tepsiye dizilir ve orta ateşte fırına verilir. Hafif pembeleşince fırından çıkartılıp, soğumaya bırakılır. 25-30 dakika soğuduktan sonra kurular tepsiye konarak tekrar orta ateşli fırına sürülerek pişirilir, kurutulur. Fırından çıkarılıp, soğutulduktan sonra rutubetsiz ortamda saklanır. Not: Birinci fırınlama işleminden sonraki haline “Yaşkuru” denir.

Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5450    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı