­ ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV | Kültür Portalı

Arpa Şehriyeli Pilav - Aksaray

Arpa Şehriyeli Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • 1,5 su bardagi arpa sehriye
  • 1/2 tablet tavuk suyu
  • 2,5 yemek kasigi sivi yag

Arpa Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır

Önce yağ tencereye konulup kızdırır, sonra yarım bardak arpa şehriyeyi yağda kavrulur. Şehriyeler iyice esmerleşince kalan 1 bardak şehriye de ilave edilir, ancak tencereye eklenen son şehriyelerin ilk şehriyeler kadar esmerleşmemesine dikkat edilir. Şehriyeleri kavurduktan sonra (2 renk şehriye ortaya çıkacak böylelikle) üzerine suyunu ve et suyu tabletini ilave edilip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra tencerenin üzerine bez kapatıp demlenmesini beklenir.

Kaynak: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Envanteri

Aksaray Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1763    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba