­ İZZETTİN BEY (PINARBAŞI) CAMİİ | Kültür Portalı

İzzettin Bey (Pınarbaşı) Camii - Bursa

Mah. Köy - Mevkii Pınarbaşı Mahallesi
Adres Pınarbaşı Mahallesi Alacahırka Caddesi Osmangazi/Bursa
Parsel 2-3-4-5
Yaptıran İzzettin Bey
Vakfiye -
Genel Tanım Caminin beden duvarları moloz taş örgülü, üst kısmı çatılı ve kiremitle örtülüdür. Yapılan tamirler sonucu mimari özelliği yitirmiş, şekli bozulmuştur.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Yapılan tamirler sonucu mimari özelliği yitirmiş, şekli bozulmuştur. Sade bir minbere sahip olan cami, ibadete açık durumdadır. Ahşap minaresi yıkılmış, yerine 1960 yılında Hüdavendigar Cami minaresinin benzeri yapılmıştır. (1960-2006)
Ayrıntılı Tanımı Pınarbaşı Mahallesi’nde, I. Murat’ın kızı Nilüfer Hatun’un vakıf arazisi üzerine İzzeddin Bey tarafından yaptırılmıştır. Kaynaklarda caminin 1405 yılında yapılmış olduğu belirtilir. Caminin beden duvarları moloz taş örgülü, üst kısmı çatılı ve kiremitle örtülüdür. Yapılan tamirler sonucu mimari özelliği yitirmiş, şekli bozulmuştur. Sade bir minbere sahip olan cami, ibadete açık durumdadır. Ahşap minaresi yıkılmış, yerine 1960 yılında Hüdavendigar Cami minaresinin benzeri yapılmıştır. İzzettin Bey; Hüdavendigar’ın kızı Nilüfer Hatun’un emirlerinden Doğan Bey’in kardeşidir.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986 ve 04.05.1991/1730

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3702    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 17 Eylül 2014 Çarşamba