­ ZEYVE KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

Zeyve Köprüsü - Denizli

Adres Akkent (Kasabası) Mahallesi Köprübaşı Mevkii Çal İlçesi DENİZLİ
Pafta L22c-09D
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye
Genel Tanım Zeyve köprüsü, Akkent (Kasabası) Mahallesi–Bekilli ilçesi stabilize yol güzergahında doğu batı yönünde akmakta olan Menderes Nehri üzerinde kuzey güney istikametinde bulunmaktadır. 3 gözlü yuvarlak kemerli taş örgülü köprünün genişliği 3,6 metre döşeme uzunluğu ise 35 metredir.
Yapılan Onarımlar Dönem içinde çeşitli bakım ve onarımlar görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Zeyve köprüsü, Akkent (Kasabası) Mahallesi–Bekilli ilçesi stabilize yol güzergahında doğu batı yönünde akmakta olan Menderes Nehri üzerinde kuzey güney istikametinde bulunmaktadır. 3 gözlü yuvarlak kemerli taş örgülü köprünün genişliği 3,6 metre döşeme uzunluğu ise 35 metredir. Yöresel taş malzemenin kullanıldığı köprünün iki kenarında biriket malzeme ile yapılmış korkuluklar bulunmuştur. Köprünün yakalarında yer alan sel yaran kısımları zamanla tahrip olarak ortadan kalkmıştır. Roma Dönemine tarihlendirilen köprü günümüzde tarla ve bahçelere ulaşım yolu olarak kullanılmaktadır.
Orjinal Kullanım Köprü
Bugünkü Kullanımı Köprü
Önerilen Kullanım Köprü
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 11.11.2010 gün ve 3275 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 2131    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2014 Pazartesi