­ YEŞİLADA MEZARLIK I-II | Kültür Portalı

Yeşilada Mezarlık I-II - Isparta

Adı Yeşilada Mezarlık I-II
Mah. Köy - Mevkii Yeşilada
Adres Yeşilada Eğirdir/ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Eğirdir Belediyesi
Vakfiye
Genel Tanım Yeşilada (Nis Adası) içerisinde, Şeyh Muslihiddin Türbesinin olduğu alanda bulunan mezarlık, ortasından geçen dar bir yolla ikiye ayrılır. Türbe de bu alan içerisinde kalmaktadır. Mezarlık alanı çok eski dönemlerden bu yana kullanılmaktadır. Osmanlı Dönemine ait mezar taşları da vardır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yeşilada (Nis Adası) içerisinde, Şeyh Muslihiddin Türbesinin olduğu alanda bulunan mezarlık, ortasından geçen dar bir yolla ikiye ayrılır. Türbe de bu alan içerisinde kalmaktadır. Mezarlık alanı çok eski dönemlerden bu yana kullanılmaktadır. Osmanlı Dönemine ait mezar taşları da vardır. Mezarlık alanı yol seviyesinden daha yukarıda kalmaktadır. Yeşilada’yı çevreleyen yoldan 12 basamaklı bir merdivenle alana çıkılmaktadır. Mezarlık alanı içerisinde çok miktarda selvi ağacı vardır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı G.M.E.E. A.Y.K.BŞK 15.03.1975 8300 Sayılı kararı ile Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tesciline
Ekler Rapor, Fotograf, Harita