­ YANIK KÖYÜ MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Yanık Köyü Mezarlığı - Sakarya

Adı Yanık Köyü Mezarlığı
Adres Yanık Köyü, SAPANCA
Vakfiye
Genel Tanım Yanık Köyü mezarlığı, Köy merkezinin kuzeyinde Sapanca-İzmit yolunun hemen kenarında yer almaktadır. Mezarlıkta 18.yy’ın son çeyreği ile 19.yy’a ait, Osmanlı döneminin karekteristik özelliklerini taşıyan mezar taşları vardır. Bu mezar taşlarında sülüs ve talik yazı kullanılmış olup, erkek mezarlarında fes ve kavuk gibi serpuşlar görülürken kadın mezarlarında genellikle çiçek motifleri bulunmaktadır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yanık Köyü mezarlığı, Köy merkezinin kuzeyinde Sapanca-İzmit yolunun hemen kenarında yer almaktadır. Mezarlıkta 18.yy’ın son çeyreği ile 19.yy’a ait, Osmanlı döneminin karekteristik özelliklerini taşıyan mezar taşları vardır. Bu mezar taşlarında sülüs ve talik yazı kullanılmış olup, erkek mezarlarında fes ve kavuk gibi serpuşlar görülürken kadın mezarlarında genellikle çiçek motifleri bulunmaktadır