­ ULU CAMİİ VE MİNARESİ | Kültür Portalı

ULU CAMİİ ve MİNARESİ - Malatya

Adı ULU CAMİİ ve MİNARESİ
Mah. Köy - Mevkii Zaviye
Adres Darende
Pafta K38-C3
Vakfiye
Genel Tanım Darende İlçesi, Zaviye Mahallesinde, Zengibar Kalesinin altında yer alan yamaç bitimindeki aradan geçen yolun kenarında bulunmaktadır.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 05.01.1996 tarih ve 2376 sayılı Koruma Kurulu kararına istinaden minaresi Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Caminin orijinal mimarisi ortadan kalkmış, yalnızca minaresi sağlam vaziyette durmaktadır. Cami 1980 - 1981 yıllarında, halk tarafından kesme taştan tekrar inşa edilmiştir. Yapı 450 m2 alan üzerindedir. Cami dikdörtgen planlıdır. Gününün orijinalliğini koruyan minare, kare kaide üzerine oturan sekizgen, ongen ve silindirik gövde ile kademe arz etmektedir. Malzeme kesme taştandır. 05.01.1996 tarih ve 2376 sayılı Koruma Kurulu kararına istinaden minaresi Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce onarılmıştır. Cami, sonradan esaslı onarımdan geçirmiştir. Yapı 6564 m2 parsel üzerine inşa edilmiştir.
Tescil Kararı 20.01.1983/A- 4047

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2091    Eklenme Tarihi : 04 Aralık 2015 Cuma    Güncellenme Tarihi : 30 Aralık 2015 Çarşamba