­ TERMAL OTEL | Kültür Portalı

Termal Otel - Yalova

Adres Termal/YALOVA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sağlık Bakanlığı
Kitabe 20 yy.2. çeyrek
Vakfiye 20 yy.2. çeyrek
Genel Tanım Termal Kaplıca alanının ortasında yer almaktadır.Kuzeyinde, doğusunda park alanı, batısında sıra banyo ve açık havuz bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 1936 yılında Atataürk'ün emriyle çalışma oteli olarak yapılmış ve 3.1.1938 tarihinde açılan otelin ilk konuğudur.T şekl,nde mimarisiyle ilgi çeken Teermal otel,40' lı yıllarda tahrip olmuş 50'li yıllarda yenilenmiştir.1980 yılında işletmeye kapatılmış ve çürük raporu verilen otelin, 1984 yılında yıkılarak 2004 yılında yenilenmiş ve 2010 yılında yeniden hizmete açılmıştır.Sadece Atatürk'e ait olan sauna yıkılmamıştır ve bir trakım değişikliklerle özel sauna olarak hizmete açılmıştır.8 suit ve 54 adet standart odası bulunmaktadır.19.9.2000/5759 sayılı kurul kararı ile binanın ihyası için gerekli belgelerin kurula gönderilmesi ve 06.01.2001/8817 sayı ile tescil kararı alımıştır
Tescil Kararı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 23.11.2010 tarihli kararı
Yayın Dizini Aydın Akan, " Her yönüyle Termal İlçesi" . Yalova Kaplıcaları İşl.İdaresi Tes., Sezai Taşkıran.sunum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1391    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2013 Salı