­ TAHTAKÖPRÜ MEZARLIĞI | Kültür Portalı

TAHTAKÖPRÜ MEZARLIĞI - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Mimar Sinan Mah. Büyük Cami Sok. Merkez
Adres Mimar Sinan Mah. Büyük Cami Sok. Merkez / ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Çankırı Belediye Başkanlığı
Yapım Tarihi Geç Osmanlı Dönemi
Vakfiye -
Genel Tanım Büyük Cami Sokağı’nın doğu kenarında yer almaktadır. Güney cephesi bir evle bitişik nizamlıdır. Diğer üç cephesi 1,5 metre yüksekliğinde briket duvar ile çevrilidir. İçerisinde dört adet mezar bulunmaktadır. Mezarların birinde H.1244 (M.1829) tarihi okunmaktadır. Girişi kuzeyden demir bir kapıyla sağlanmaktadır. Mezar taşları sonradan plastik boya ile boyanmıştır. Mezar taşlarının üst kısımları kırık durumdadır. Günümüzde mozaik betondan sanduka ve başlık yapılmıştır. Vakıf kayıtlarında 3200 metrekarelik bir alana yayıldığı ifade edilen mezarlıktan 1950 li yıllara kadar Bektaşi olan Poşiyan halkın cenazeleri kaldırılmıştır.* * Hamuşan Yitik Şehrin Romanı 287. s. 2012 Çankırı, Çankırı Valiliği yayını
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Büyük Cami Sokağı’nın doğu kenarında yer almaktadır. Güney cephesi bir evle bitişik nizamlıdır. Diğer üç cephesi 1,5 metre yüksekliğinde briket duvar ile çevrilidir. İçerisinde dört adet mezar bulunmaktadır. Mezarların birinde H.1244 (M.1829) tarihi okunmaktadır. Girişi kuzeyden demir bir kapıyla sağlanmaktadır. Mezar taşları sonradan plastik boya ile boyanmıştır. Mezar taşlarının üst kısımları k
Ayrıntılı Tanımı -
Orjinal Kullanım Mezar