­ SUR KALINTISI | Kültür Portalı

SUR KALINTISI - Sivas

Yapım Tarihi ---
Yapan ---
Kitabe ---
Vakfiye ---
Genel Tanım Kesme taş ve horasan harcıyla yapılmış olan bu duvarlar eski Sivas surlarına ait olup, köşe kulelerinin geldiği yerlerdeki sur duvarlarından belirli bir kalınlaşma görülmektedir.
Yapılan Onarımlar ---
Ayrıntılı Tanımı 1979 yılında Sivas Demiryolları Fabrikasının (Şimdi TÜDEMSAŞ) sınırları içinde kalan alanda yapılan inşaat çalışmaları esnasında ortaya çıkmıştır. Kesme taş ve horasan harcıyla yapılmış olan bu duvarlar eski Sivas Kalesi surlarına ait olup köşe kulelerinin geldiği yerlerdeki sur duvarlarında belirli bir kalınlaşma görülmektedir. Üzeri örtülerek bulunduğu durumda bırakıldığından hali hazırda toprak altında kalmıştır.
Orjinal Kullanım Sur
Önerilen Kullanım Sur