­ SULTAN SELİM SARAY HAMAMI | Kültür Portalı

SULTAN SELİM SARAY HAMAMI - Edirne

Adres Mimar Sinan Caddesi
Pafta 50L-2a
Yaptıran Yıldırım Beyazıd
Genel Tanım Taç kaplı bir yapıdır. Hamam, çifte hamam olup kare formda bir plana sahiptir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Selimiye Camii’nin kuzeydoğusunda, cami avlusunun karşısında bulunmaktadır. Bazı kaynaklarda Eski Saray Hamamı olarak da geçmektedir. Hamam, Selimiye Camii’ne vakfedilmiştir. Çifte hamam formunda olup erkekler ve kadınlar kısmı yan yanadır. Dikdörtgen formda olan hamam, 24.7x25.30 m. boyutlarındadır. Güneydoğu köşesinde yer alan odunluk kısmı bir çıkıntı gibi uzanmaktadır. Kuzeyde yer alan soyunmalık duvarı bir sıra taş ve iki sıra tuğla ile yapılmış; taşlar arası dikey tuğlalarla kasetlenmiştir. Kadınlar kısmı soyunmalığına göre biraz daha büyük olan erkekler kısmı soyunmalığında mekan enine gelişmiş ve iki soyunmalığın üst örtüsünde de ahşap kullanılmıştır. Erkekler kısmında ikisi batıdaki cümle kapısının iki yanında ve üçü kuzey cephede olmak üzere pencere açıklıkları vardır.
Orjinal Kullanım Hamam
Bugünkü Kullanımı Hamam
Önerilen Kullanım Hamam
Tescil Kararı E.K.T.V.K.K.'nin 04.07.2003 tarih ve 7697 nolu kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1887    Eklenme Tarihi : 16 Ocak 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Ocak 2018 Cuma