­ SETBAŞI KİLİSESİ | Kültür Portalı

Setbaşı Kilisesi - Bursa

Adı Setbaşı Kilisesi
Mah. Köy - Mevkii Kurtoğlu Mahallesi
Adres Kurtoğlu Mahallesi Akdemir Sokak Yıldırım/Bursa
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bursa merkez Yıldırım İlçesi'nde Namazgah Caddesi ile Akdemir Sokağının kesiştiği noktada eski Ermeni kilisesi, Cumhuriyet öncesinde Ermeni azınlığın yoğun yaşadığı Set başı Semtinin kilisesi idi. Kurtuluş Savaşı sonrası Ermenilerin ülkeyi terk etmesinin ardından kişi kullanımına geçmiş, bir süre tütün deposu olarak yararlanılmış ise de daha sonra boşaltılmıştır. Doğu batı doğrultusunda dikdörtgen bir alana oturmakta olan kilise, depo olarak kullanıldığı dönemde gerçekleştirilen değişikliklerle özgün özelliklerini yitirmiştir. Yapıldığı tarih ve yaptıranı belirlenememiştir.
Orjinal Kullanım Kilise
Önerilen Kullanım Kullanılmıyor

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3555    Eklenme Tarihi : 29 Nisan 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Nisan 2013 Salı