­ SERVİNAZ HAMAMI VE OTEL | Kültür Portalı

Servinaz Hamamı ve Otel - Bursa

Harita No 28MIIc
Mah. Köy - Mevkii Çekirge Mahallesi
Adres Çekirge Mahallesi Selvinaz Sokak Osmangazi/Bursa
Yaptıran Servinaz İsimli Köse Türbeder Mevlana Mühiddin
Vakfiye -
Genel Tanım Osmanlı döneminde Bursa'da üç bin hamamın olduğu belirtilmektedir. Bunların şifalı termal suları olanlar çekirge ve Kükürtlü civarında toplanmıştır. Çekirge'deki termal su, düşük tuz içerikli ve 46 C civarında bulunmaktadır. Çekirge'de Servinaz olarak ta bilinen hamam, Fatih devrinde Servinaz isimli Köse Türbeder Mevlana Muhiddin tarafından yaptırılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Osmanlı döneminde Bursa'da üç bin hamamın olduğu belirtilmektedir. Bunların şifalı termal suları olanlar çekirge ve Kükürtlü civarında toplanmıştır. Çekirge'deki termal su, düşük tuz içerikli ve 46 C civarında bulunmaktadır. Çekirge'de Servinaz olarak ta bilinen hamam, Fatih devrinde Servinaz isimli Molla Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Zaman içinde pek çok değişiklik geçiren hamamın 7 metre çapında bir kubbeyle örtülü bir havuzu vardır. Üç katlı bir otel binası hamama eklenmiştir.
Orjinal Kullanım Hamam
Bugünkü Kullanımı Hamam
Önerilen Kullanım Hamam

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6145    Eklenme Tarihi : 14 Mayıs 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Ağustos 2014 Cuma