­ SERİ BERZANE MEVKİİ SU SARNICI | Kültür Portalı

SERİ BERZANE MEVKİİ SU SARNICI - Şırnak

Adı SERİ BERZANE MEVKİİ SU SARNICI
Mah. Köy - Mevkii Seri Berzane Mevkii
Adres Seri Berzane Mevkii-Merkez/ŞIRNAK
Yapım Tarihi XIX. yy.
Vakfiye -
Genel Tanım Şırnak merkezine 7 km. mesafede Seri Berzane mevkiinde yer alan kaya su sarnıcı doğal kayaya oyularak yapılmıştır. Halk arasında “Kafirin Tandırı” olarak bilinmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Toprak üstünde bulunan bu ana kaya iki parça şeklinde yapılmıştır. Altta dairesel oyulmuş kaya bunun üst kısmına ise yine dairesel bir ağız kısmı bırakılmıştır. Bu yapı su ihtiyacını karşılamak için yapılmış olduğu tahmin edilmektedir. Toprak üstündeki ana kaya 3.10 – 2.50 m. arasında değişen bir yüksekliğe sahip olup bunun üste bırakılan diğer kaya ise 60 cm. yüksekliğindedir. Ana kayanın yaklaşık genişliği ise 3.00 m dir. İç kısmı taşlarla dolmuş olup yaklaşık derinliği 2.70 m.dir.
Tescil Kararı -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 956    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2014 Perşembe