­ SAPACA MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Sapaca Mezarlığı - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Sapaca Mahallesi
Adres Sapaca (Köyü) Mahallesi Honaz İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Vakfiye H.1234
Genel Tanım Honaz İlçesi, Sapaca (Köyü) Mahallesi sınırları içinde bulunan mezarlık, Kaklık (Kasabası) Mahallesi’nden Sapaca (Köyü) Mahallesi’ne giden yolun doğusundadır. Anıt Ağaç bulunmayan köy mezarlığında H. 1214, 1221, 1232, 1242, 1245, 1246, 1248, 1276, 1321, 1323, 1329, 1335 tarihli Osmanlıca yazılı mermer mezar taşlarının bulunduğu tespit edilmiştir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Honaz İlçesi, Sapaca (Köyü) Mahallesi sınırları içinde bulunan mezarlık, Kaklık (Kasabası) Mahallesi’nden Sapaca (Köyü) Mahallesi’ne giden yolun doğusundadır. Anıt Ağaç bulunmayan köy mezarlığında H. 1214, 1221, 1232, 1242, 1245, 1246, 1248, 1276, 1321, 1323, 1329, 1335 tarihli Osmanlıca yazılı mermer mezar taşlarının bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Osmanlı Dönemi’nde Sapaca Köyü ve çevresindeki çiftliklerin ilk sahibi Hacı Emine Bılla’nın büyük toprak yığılı mezarı ve H.1305 tarihli mermer mezar taşı mezarlık içinde dikkat çekmektedir. Osmanlı Dönemi’nden itibaren kullanılmaya başlanan mezarlıkta defin işlemleri günümüzde de devam etmektedir.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 23.06.2008 gün ve 1569 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1550    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 12 Ağustos 2014 Salı