­ ŞADIRVAN | Kültür Portalı

Şadırvan - Balıkesir

Adı Şadırvan
Mah. Köy - Mevkii -
Adres Merkez Anafartalar caddesi ile Ali Hikmet Paşa caddesi köşesi.
Yaptıran Hacı Ömer Bey
Vakfiye
Genel Tanım 1895 yılında yanan yeni çarşının girişinde inşa edilmiş bu gün orijinal yerinde olmayıp 1908 yılında Hacı Ömer Bey tarafından bugünkü Anafartalar Caddesi üzerinde inşa ettirilmiştir. Yüksek Yuvarlak bir kaide üzerinde sekizgen bir havuz yer almaktadır. Sekizgen kenarların her birinde bir musluk yerleştirilmiştir. Su haznesinin hemen üzerinde yine pembe granitten sekiz sütunun taşıdığı kubbe yer almaktadır. Sütunlar birbirine Bursa üslubu kemerler ile bağlantılıdır. Kaynak: 2010 yılında Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü' nce hazırlanıp İl Özel İdaresince bastırılan Kültür Envanteri kitabından alınmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Çeşme
Bugünkü Kullanımı Çeşme
Tescil Kararı BKTVKK’nun 23/11/1991 – 2134 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1670    Eklenme Tarihi : 16 Temmuz 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Temmuz 2014 Pazartesi