­ OSMANLI MEZARLIĞI | Kültür Portalı

OSMANLI MEZARLIĞI - Düzce

Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Yukarı Mahalle
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Yukarı Mahalle
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Akçakoca Belediyesi
Yapım Tarihi 18-19-20. yy.
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Yukarı Mahalle, 243 ada 4,5 ve 20 parsellerde bulunan mezarlık Osmanlı dönemine ait sarıklı, serpuşlu, bitkisel bezemeli 18,19 ve 20. yüzyıllara ait mezar taşlarının bulunduğu alandır. Mezarlıkta Osmanlıca yazıtlı en eski mezar H.1204 tarihlidir. Mezarlar bir sıra halinde yol boyunca uzanmaktadır. 18-19 ve 20. yüzyıla ait mezarlık 5855,03 m2'dir.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Yukarı Mahalle, 243 ada 4,5 ve 20 parsellerde bulunan mezarlık Osmanlı dönemine ait sarıklı, serpuşlu, bitkisel bezemeli 18,19 ve 20. yüzyıllara ait mezar taşlarının bulunduğu alandır. Mezarlıkta Osmanlıca yazıtlı en eski mezar H.1204 tarihlidir. Mezarlar bir sıra halinde yol boyunca uzanmaktadır. 18-19 ve 20. yüzyıla ait mezarlık 5855,03 m2'dir.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 23.12.1996 tarih ve 4989 sayılı kararı
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 94

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 378    Eklenme Tarihi : 02 Aralık 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2016 Çarşamba