­ OSMAN ZÜHTÜ KADIOĞLU EVİ | Kültür Portalı

Osman Zühtü Kadıoğlu Evi - Denizli

Adı Osman Zühtü Kadıoğlu Evi
Mah. Köy - Mevkii Pınarlar Mahallesi
Adres Pınarlar (Kasabası) Mahallesi Yeni Cami Sokak NO:49 Tavas İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Tavas İlçesi, Pınarlar (Kasabası) Mahallesi, Yeni Cami Sokak, No:49’da yer alan konut iki katlı olup, açık sofalı plan tipindedir. Taş temel üzerine kerpiç malzemeyle inşa edilmiştir. Çatısı kiremitle kaplıdır. Doğu tarafında yer alan iki oda, batı tarafındaki sofaya açılmakta ve sofaya zemin kattan bir merdivenle çıkılmaktadır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Tavas İlçesi, Pınarlar (Kasabası) Mahallesi, Yeni Cami Sokak, No:49’da yer alan konut iki katlı olup, açık sofalı plan tipindedir. Taş temel üzerine kerpiç malzemeyle inşa edilmiştir. Çatısı kiremitle kaplıdır. Doğu tarafında yer alan iki oda, batı tarafındaki sofaya açılmakta ve sofaya zemin kattan bir merdivenle çıkılmaktadır. Sofanın batı tarafında çıkma yapılmıştır. Sofanın açık tarafında altı adet ahşap direkle Bursa Kemeri oluşturulmuştur. Bunların başlıkları volütlüdür. Sofanın açık olan batı tarafı belirli seviyeye kadar ahşap kafesle kapatılmıştır. Odaların sofaya açılan kapıları bitkisel ve geometrik oymalarla dekore edilmiştir. Bundan başka odaların içindeki dolaplar, raflar, yüklükler ahşap oymalı olup, bir odanın tavanında da yıldız motiflerinden oluşan süslemeler görülmektedir. Geleneksel Türk Evi plan tipindedir.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 25.06.2008 gün ve 1630 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1649    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 12 Ağustos 2014 Salı