­ MERKEZ (ÇARŞI ) CAMİİ | Kültür Portalı

MERKEZ (ÇARŞI ) CAMİİ - Manisa

Adı MERKEZ (ÇARŞI ) CAMİİ
Mah. Köy - Mevkii MÜTEVELLİ KASABASI
Adres MÜTEVELLİ KASABASI SARUHANLI/MANİSA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MÜTEVELLİ BELEDİYESİ
Vakfiye
Genel Tanım Mütevelli Kasabasında, bulunan Merkez Çarşı Camii kırma çatılı olup, saçak altı ahşap dönemin özelliklerini yansıtan camiidir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Caminin ön kısmında son cemeat yeri bulunmakta olup dışarıdan (kuzey cephesinde) ana giriş kapısının sağında ve solunda bulunan sivri kemerli açıklıklar dönemine özgü parmaklıklar arası camla aydınlanma sağlanmıştır. Üstteki pencereler kafesli ve küçük olup doğu cephelerdeki ana pencereler dikdörtgen formludur. Harim kısmında mihrabı özgün olup kadınlar mahfiline kadar ahşap tavanın mihrap önüne rastlayan orta kısmında rozet şeklinde süslemesi olup tavan boydan boya kenar süslemesi ile çevrilmiştir. Kadınlar mahfili son cemaat yerinin üzerinde yer almakta olup, bu kısımdan harimi ayıran duvar üzerinde ahşap direklerle oluşturulmuştur. Camii bahçesinde şadırvan müştemilatı ve eski köy evi niteliği taşıyan bir yapı ve wc bulunmaktadır.
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 25.08.2004/30
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1641    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Mart 2013 Pazartesi