­ MEHMET YENİÇULHA EVİ | Kültür Portalı

Mehmet Yeniçulha Evi - Denizli

Adı Mehmet Yeniçulha Evi
Mah. Köy - Mevkii Karaköy Mahallesi
Adres Karaköy (Kasabası) Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi Kale İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Maliki
Vakfiye
Genel Tanım Kale İlçesi, Karaköy (Kasabası) Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde yer alır. İki katlı evin alt katı ahır, üst katı ise yazlık konut olarak kullanılmıştır. Dikdörtgen planlı evin sofasının iki tarafında birer oda yer almaktadır. Yapının üzeri kırma çatıyla örtülü olup, alaturka kiremitle kaplıdır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Kale İlçesi, Karaköy (Kasabası) Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde yer alır. İki katlı evin alt katı ahır, üst katı ise yazlık konut olarak kullanılmıştır. Dikdörtgen planlı evin sofasının iki tarafında birer oda yer almaktadır. Yapının üzeri kırma çatıyla örtülü olup, alaturka kiremitle kaplıdır. Duvarları ise taş örgülü olup, içinde yer yer küçük tuğla parçaları kullanılmıştır. Sofaya açılan güney tarafındaki odanın ahşap kapısının alınlığı ahşap oyma palmet yapraklarıyla süslenmiştir. Sofanın ve kuzey tarafındaki odanın tavanları düz ahşap ile kaplıdır. Sofanın doğuya bakan açık yüzünde ise ahşap direklerin taşıdığı Bursa kemerleri görülmektedir.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 25.04.2008 gün ve 1501 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1081    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Ağustos 2014 Çarşamba