­ İMAM GAZALİ HAMAMI | Kültür Portalı

İmam Gazali Hamamı - Gaziantep

Envanter No 9A
Mah. Köy - Mevkii Yazıcık
Adres Yazıcık Mah.Yazıcık Cad. Şahinbey/Gaziantep
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş şahinbey belediyesi
Vakfiye
Genel Tanım İmam Gazali Hamamı Her ne adar hamam olarak adlandırılsa da hamam olarak kullanıldığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Günümüzde türbe ve mescit olarak kullanılmaktadır. İmam gazali sokaktan yapıya girilir. Yaklaşık altmış basamakla inilip kemerli kapıdan geçilerek yeraltındaki suya ulaşılmaktadır. Fakat kemerli bölüm parmaklıklarla kapatılmıştır. Türbe olarak adlandırılan yapıda mescit amaçlı kullanılmak üzere taşlardan oyularak oluşturulmuş bir alan bulunmaktadır. Bakımsız bir durumda olan yapının yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.
Yapılan Onarımlar genel bakım ve onarımlar
Ayrıntılı Tanımı İmam Gazali Hamamı Her ne adar hamam olarak adlandırılsa da hamam olarak kullanıldığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Günümüzde türbe ve mescit olarak kullanılmaktadır. İmam gazali sokaktan yapıya girilir. Yaklaşık altmış basamakla inilip kemerli kapıdan geçilerek yeraltındaki suya ulaşılmaktadır. Fakat kemerli bölüm parmaklıklarla kapatılmıştır. Türbe olarak adlandırılan yapıda mescit amaçlı kullanılmak üzere taşlardan oyularak oluşturulmuş bir alan bulunmaktadır. Bakımsız bir durumda olan yapının yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.
Orjinal Kullanım Hamam
Bugünkü Kullanımı Türbe