­ LOĞ MİNARE CAMİ | Kültür Portalı

Loğ Minare Cami - Amasya

Adı Loğ Minare Cami
Mah. Köy - Mevkii Hatuniye Mahallesi
Adres Hatuniye Mahallesi
Vakfiye -
Genel Tanım Amasya Merkez Hatuniye Mahallesinde içerisinde yer almaktayken 1983 yılında Amasya Belediyesince yıktırılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kare planlı, yapının ana duvarları tuğladan yapılmış olup, duvarları yüksek, içi geniş ve üstü ahşaptır. Doğu tarafında yaklaşık 13 m kadar çapında gayet kalın minaresi bulunmaktadır. Minarenin bu kadar kalın olmasına karşılık yüksekliği 15 m’dir. Adeta bir Loğ taşına benzediğinden, halk dilinde “Log Minare”olarak adlandırılmıştır. Minare kalın kare taş kaide üzeri tuğladan silindirik formda olup dört köşe pahlı yıldız motifi kullanılmıştır.
Yayın Dizini H. Hüsamettin Yaşar, Amasya Tarihi,c I,s.97-98