­ KÜL HÖYÜK | Kültür Portalı

KÜL HÖYÜK - Sivas

Adı KÜL HÖYÜK
Harita No j.36 a3
Adres Karagöl Köyü, Yavşanlı Mevkii- GEMEREK
Vakfiye
Genel Tanım Sivas ili, Gemerek ilçesi, Karagöl Köyü sınırları içerisinde bulunan Karagöl Höyüğü; Sivas-Kayseri Devlet karayolu güzergahında ve yaklaşık olarak karayoluna 100–150 m.’dir. Höyük; Gemerek ilçe merkezine 20–25 km. mesafededir. Höyük, yaklaşık 10x100 m. ebatlarında olup, çevresi tarım arazisi ile çevrilidir. Söz konusu höyük üzerinde toplanan seramik malzemesinden Höyüğün, III., II., I. Bin ile (M.Ö) Ortaçağ’da iskan edildiği anlaşılmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Sivas ili, Gemerek ilçesi, Karagöl Köyü sınırları içerisinde bulunan Karagöl Höyüğü; Sivas-Kayseri Devlet karayolu güzergahında ve yaklaşık olarak karayoluna 100–150 m.’dir. Höyük; Gemerek ilçe merkezine 20–25 km. mesafededir. Höyük, yaklaşık 10x100 m. ebatlarında olup, çevresi tarım arazisi ile çevrilidir. Söz konusu höyük üzerinde toplanan seramik malzemesinden Höyüğün, III., II., I. Bin ile (M.Ö) Ortaçağ’da iskan edildiği anlaşılmaktadır.