­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Isparta

Mah. Köy - Mevkii Yeşilada
Adres Yeşilada No:3 Eğirdir/ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Özel mülkiyet
Yapım Tarihi 19.yy
Vakfiye
Genel Tanım İki katlı. Kırma çatılı. Zemin katı taş örgüdür. İkinci katı bağdadidir. Kırma çatıda Marsilya tipi kiremit kullanılmış. Evin önünde bulunan bahçe kapısı ile eve giriş sağlanmakta. Ev dikdörtgen planlıdır.
Yapılan Onarımlar Bilinen bir onarımı yok.
Ayrıntılı Tanımı Evin alt katı taş örgüdür. İkinci katı bağdadidir. Evin birinci katında taş örgü duvarın üzeri pembe boya ile boyanmış. Taş malzemenin arasına harç kullanılmıştır. Evin ahşap kırma çatısı vardır. Üzeri Marsilya tipi kiremitle örtülüdür.Zemin katta müştemilat kısımları yer alır. Hemen önünde yer alan bahçeden eve girilmektedir. Dışarıya taşan cumbası veya herhangi bir çıkması bulunmamaktadır. Alt ve üst katta kare planlı büyük pencereleri bulunur. Ev Yeşilada mezarlığının yanındadır. Mezarlığa bakan cephesinde alt ve üstte küçük birer aydınlatma penceresi yer alır. Alt kattaki pencere demir parmaklıklıdır. Ayrıca evin bahçesinde son zamanlarda yapıldığı anlaşılan tek katlı ve dışarıya açılan demir parmaklıklı iki penceresi bulanan müştemilat kısmı vardır. Müştemilat yenidir.Bahçe duvarı da yeni malzeme ile son yıllarda yapılmıştır. Yaşama mekanı üst kattır.Evin ahşap aksamı ve diğer kısımları gayet sağlam durumda olup, ev şu anda kullanılmaktadır.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak
Önerilen Kullanım Konak
Tescil Kararı G.M.E.E. A.Y.K.BŞK 15.03.1975 8300 Sayılı kararı, T.K.T.V.Y.K. 13.07.1984 304 Sayılı Kararı
Ekler Rapor, Fotograf, Harita