­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Bilecik

Mah. Köy - Mevkii Kumluk Caddesi- Söğüt Caddesi
Adres Bozüyük/BİLECİK
Genel Tanım Bilecik İli Bozüyük İlçesi Kumluk Caddesi ile Söğüt Caddesine cepheli bir konuttur.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı 194 ada, 3 parselde kayıtlı taşınmazda yer alan yığma teknikle yapılmış olan yapı, zemin+1 katlıdır. Kare planlı yapı Kumluk Caddesi ile Söğüt Caddesi'ne cephelidir. Giriş Kumluk Caddesi üzerinde yer almakladır. Kat arası taş silmelidir. Söğüt Caddesi'ne bakan doğıı cephesinde zemin kat pencereleri dikdörtgen formlu, çift kanatlı, ahşap malzemeden olup demir korkulukludur. Üst kat pencereleri ise basık kemerli olup, ahşap malzemedendir. Pencerelerin alt kısımları üç parçalı ve açılır kanatlı, üst kısımları ise sekiz parça bölüntülüdür. Yapının kuzey cephesi sağırdır. Güney cephesi, doğu cephesindeki pencerelerle aynı karakterde olup, ıslak hacim mekanının penceresi ise daha basıktır. Üst örtüsü Marsilya tipi kiremitle kaph üç yöne eğimli kırma çatılıdır. Saçak altı kapalıdır
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1344    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi