­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Bolu

Adı Konut
Mah. Köy - Mevkii Semerkant Mahallesi
Adres Semerkant Mahallesi, Semerkant Caddesi BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Merkez İlçe, Semerkant Mahallesi, Semerkant Caddesi, 11 pafta, 218 ada, 7 parselde yer alan yapı, zemin + 1 katlıdır. Sokağa bakan cephesinde ahşap tek kanatlı iki kapıdan giriş sağlanmaktadır. Zemin katta dükkan mekanları yer almaktadır. Giriş ve yan cephesinde ikinci katta köşeler ahşap konsollarla desteklenen çıkma şeklinde düzenlenmiştir. Üst katlardaki pencereler ahşap söveli ve dikdörtgen formludur. Giriş cephesi kapı aksında küçük boyutlu kare pencereler yer almaktadır. Arka cephe ve yan cephesi bitişik nizamlıdır. Kırma çatı ile örtülüdür.
Ayrıntılı Tanımı -