­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Bilecik

Adı Konut
Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Kelemciler Sokak
Adres Pazaryeri/BİLECİK
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik İli, Pazaryeri İlçesi, Kelemciler Sokak'ta ve tapunun 112 ada, 14 parselinde kayıtlı taşınmazda yer alan yapı konut amaçlı olarak kullanılmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bilecik İli,. Pazaryeri İlçesi, Kelemciler Sokak'ta ve tapunun 112 ada, 14 parselinde kayıtlı taşınmazda yer alan yapı, zemin + bir katlı olup ahşap karkas arası kerpiç dolgu sistemde yapılı iken yapının sol yan cephesi tuğla örgü ile yenilenmiştir. Yapının sağ tarafında saç oluklu levhadan yapılmış kapı ile arka avluya girişi sağlanan tek katlı, çatısı alaturka kiremit kaplı müştemilat bulunmaktadır. Yapının birinci katında simetrik iki çıkması bulunmakta olup, her bir çıkma iki adet eli böğründe ile desteklidir. Kat hizasından ve pencere altından geçen yatay ve düşey ahşap silmeler bulunmaktadır. Çıkmaların giriş kapısına bakan kısa kenarlarında dört bölüntülü pencere bulunmakta olup, giriş kapısının üstünde onaltı bölüntülü kare pencere, zemin katta üst katta göre daha küçük boyutta yedi bölüntülü kareye yakın ahşap söveli ahşap pencereler bulunmaktadır. Çıkmanın sol yan cephesinde bulunan kısımda pencere boşluğu kapatılmıştır. Giriş bölümü geriye çekilmiş olup, giriş kapısının üstünde kat hizasına kadar bölüntülü penceresi olan demir kapı bulunmaktadır. Yapı ahşap kırma çatılı, alaturka kiremit kaplı, saçak alın tahtalı ve saçak altı kapalıdır.