­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Bilecik

Adı Konut
Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Köprü Caddesi
Adres Söğüt/BİLECİK
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik İli, Söğüt İlçesi, Köprü Caddesi'nde ve tapunun 127 ada, 6 parselinde kayıtlı bulunan taşınmazda bağdadi teknikle inşa edilmiş, zemin+2 katlı, beşik çatılı yapı yer almaktadır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bilecik İli, Söğüt İlçesi, Köprü Caddesi'nde ve tapunun 127 ada, 6 parselinde kayıtlı bulunan taşınmazda yer alan yapı zemin+2 katlı olup, bağdadi teknikle inşa edilmiştir. Bahçe duvarı taş temel üzeri kerpiç malzeme ile inşa edilmiş olup, çift kanatlı kapı bulunmaktadır. Binaya girişin sağlandığı çift kanatlı ahşap giriş kapısı üzeri kemerlidir. Zemin katta geniş bir sofa ile giriş kapısının sağında iki oda, karşıda ise bir oda, sol köşede ise ahşap merdiven bulunmaktadır. 1. Katta sofada ön bahçeye bakan Bursa kemerli pencere ile arka bahçeye bakan iki adet ve yan bahçeye bakan bir adet dikine dikdörtgen ahşap doğramalı pencere yer almaktadır. Girişe göre sağ ön odada iki adet pencere ile niş, arka odada ise üçü arka bahçeye, biri yan bahçeye bakan toplam dört pencere ile niş bulunmaktadır. Üst kat ise kurutmalık olarak kullanılmış olduğundan oda bölüntüsü yoktur. Kurutmalıkta da ön bahçeye bakan biri Bursa kemerli ikisi dikine dikdörtgen pencere, arka bahçeye bakan beş, yan cephelerde üç adet pencere bulunmaktadır. Yan cephesinde Arapça H. 1320 (M. 1902) ve altında A 1904 A yazılı olan yapı beşik çatılı ve alaturka kiremitle örtülüdür. Yapı kullanılmadığından ahşap elemanlarda önemli sayılabilecek bozulmalar mevcuttur. Zaman içinde bazı pencere boşlukları kerpiç malzeme ile doldurulmuş veya ahşap elemanlarla kapatılmıştır.