­ KONUT (SİVİL MİMARİ) | Kültür Portalı

KONUT (SİVİL MİMARİ) - Nevşehir

Adı KONUT (SİVİL MİMARİ)
Harita No 30-L Ib-3
Adres Tebdilağa Sok. No: 7 AVANOS/ NEVŞEHİR
Genel Tanım SİSİVL MİMARİ ÖRNEĞİ KONUT
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Oldukça büyük avlu içersinde yer alan yapı iki katlı olup, üzeri tek eğimli çatı ile örtülüdür. Daha önce pansiyon olarak kullanılan yapı tekrar konut olarak kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Safadan bursa kemerli iki göz açıklıktan üst kattaki balkona çıkılmaktadır. Ahşap eli böğründelerle taşınan balkon korkulukları emir tezyinatlıdır. Yapı pansiyon olarak kullanıldığı için odalara ilave WC+Banyo yapılmıştır, fakat tesisattan kaynaklanan rutubet problemi vardır. Zemin kat ile birinci kat arasındaki kat silmesi düz profillidir. Birinci kattaki dikdörtgen bordürlü pencerelerin etrafı kemerli profillidir.