­ KONUT (KAFİYE HANIM SOKAĞI) | Kültür Portalı

Konut (Kafiye Hanım Sokağı) - Amasya

Yaptıran Hazine-i Hasse Müfettiş Umumisi Şükrüdüün Umumiye
Yapım Tarihi 19.yy
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Yakutiye Gümüşlü Mahallesinde bulunan yapının kuzey ve doğu cephesini saran bir avlu bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapının duvarları ahşap çatkı arası kerpiç dolgu tekniğiyle inşa edilmiş olup, üzeri sıvalıdır. Konağın kuzey ve doğu cephesini saran avlusu Bimarhaneye bitişik nizamdadır. Binanın orijinal ön cephesi kuzey bölümde yer almaktadır. Buradan asma kata çıkan çift katlı basamaklar ve bir balkon bulunmaktadır. Üst katta balkon üzerinde ikinci bir çıkma yer almakta ve balkona oturtulmuş desteklerle kuvvetlendirmiş bulunmaktadır. Ayrıca güney ve batı cephedede ahşap bindirmeler üzerine çıkmalar mevcuttur.
Yayın Dizini DOĞANBAŞ, Muzaffer, Amasya Evleri s. 49-52, Ankara-1996.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1341    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Mart 2013 Perşembe