­ KELEKÇİ 3 ADET ÇINAR AĞACI | Kültür Portalı

Kelekçi 3 Adet Çınar Ağacı - Denizli

Adı Kelekçi 3 Adet Çınar Ağacı
Harita No 34-35
Mah. Köy - Mevkii Kelekçi Mahallesi
Adres Kelekçi (Kasabası) Mahallesi Değirmenderesi Mevkii Acıpayam İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Acıpayam İlçesi, Kelekçi (Kasabası) Mahallesi, Değirmen Deresi Mevkii’nde yer alan üç adet çınar ağacı; Değirmen Dere’den akan sularla beslenmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Acıpayam İlçesi, Kelekçi (Kasabası) Mahallesi, Değirmen Deresi Mevkii’nde yer alan üç adet çınar ağacı; Değirmen Dere’den akan sularla beslenmektedir. 1 Nolu çınar ağacı düz gövdeli olup, gövdesinde iki ana dala ayrılmıştır. Gövdesinin çevre genişliği 6.40 m’dir. 2 Nolu çınar ağacı aynı dere yatağında olup, gövdede iki ana dala ayrılmıştır. Ağaç batıya doğru meyil vermiştir. Gövdenin içi oyulmuş durumdadır. Ağaç gövdesinin çevre genişliği 6.70 m’dir. 3 Nolu çınar ağacı; değirmen deresinin kuzey doğu bitişiğindedir. Gövde de üç ana dala ayrılmış olup, çevre genişliği 6.90 m’dir.
Orjinal Kullanım Ağaç
Bugünkü Kullanımı Ağaç
Önerilen Kullanım Ağaç
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 25.12.2002 gün ve 11237 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1727    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ağustos 2014 Çarşamba