­ KAYA MEZARI | Kültür Portalı

Kaya Mezarı - Isparta

Harita No L 26-a-16-a-D
Mah. Köy - Mevkii Kumdanlı Kasabası
Adres Kumdanlı Kasabası Yalvaç/ISPARTA
Yapım Tarihi Roma Dönemi
Vakfiye
Genel Tanım Yalvaç-Kumdanlı karayolunun yaklaşık olarak 250 m güney tarafında, doğal anakayalara oyulmuş, Roma Dönemine ait çift klineli bir kaya mezarıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yalvaç-Kumdanlı karayolunun yaklaşık olarak 250 m güney tarafında, doğal anakayalara oyulmuş, Roma Dönemine ait çift klineli bir kaya mezarıdır. Klinelerden bir tanesi kaya mezarının hemen girişinin sol tarafında, diğeri ise kaya mezarının girişinin tam karşısındadır. Kaya mezarının giriş kapısının sol tarafında buluna klinenin uzunluğu 195 cm, genişliği 60 cm, yüksekliği ise 20 cm.dir. kaya mezarının girişinin tam karşısında bulunan klinenin uzunluğu 225cm, genişliği 65 cm, yüksekliği ise 25 cm.dir. Kaya mezarının iç mekanda tavan yüksekliği 185 cm.dir. Kaya mezarının kuzeye bakan giriş kapısının hemen bitişiğinde doğal ana kayalardan oluşan dramos şeklinde yaklaşık 380 cm uzunluğunda ve 180 cm genişliğinde doğal bir koridor vardır.
Ekler Rapor, Fotograf, Harita