­ KARAPINAR ÇİFTLİĞİ HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

KARAPINAR ÇİFTLİĞİ HÖYÜĞÜ - Sivas

Adı KARAPINAR ÇİFTLİĞİ HÖYÜĞÜ
Harita No J-36-d1
Mah. Köy - Mevkii Karapınar Çiftliği
Adres Karapınar Çiftliği-GEMEREK
Vakfiye
Genel Tanım Sivas ili, Gemerek ilçesi, Karapınar Mevkiinde bulunmaktadır. Höyük alanına ulaşım; Gemerek ilçesi, Karapınar Çiftliği’nin ulaşımını sağlayan yaklaşık 2-3 km. stabilize yol ile sağlanmakta olup, yerleşim alanı yolun kenarındadır. Yol yapımında höyük kuzey yönden kısmen tahribata uğramıştır. Alanının batı kısmındaki eteklerinde de yerleşim olduğunu gösterir malzeme toplanmıştır. Yerleşim alanı üzerinde kaçak kazı nedeniyle iki yerde tahribat vardır. Höyük üzerinden toplanan seramik malzemesinden Eski Tunç Çağı, Helenistik dönemde iskan gördüğü anlaşılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Sivas ili, Gemerek ilçesi, Karapınar Mevkiinde bulunmaktadır. Höyük alanına ulaşım; Gemerek ilçesi, Karapınar Çiftliği’nin ulaşımını sağlayan yaklaşık 2-3 km. stabilize yol ile sağlanmakta olup, yerleşim alanı yolun kenarındadır. Yol yapımında höyük kuzey yönden kısmen tahribata uğramıştır. Alanının batı kısmındaki eteklerinde de yerleşim olduğunu gösterir malzeme toplanmıştır. Yerleşim alanı üzerinde kaçak kazı nedeniyle iki yerde tahribat vardır. Höyük üzerinden toplanan seramik malzemesinden Eski Tunç Çağı, Helenistik dönemde iskan gördüğü anlaşılmıştır.