­ İNGİLİZ KIŞLASI | Kültür Portalı

İNGİLİZ KIŞLASI - Edirne

Mah. Köy - Mevkii İnceburun Sahil Mevkii
Adres -
Pafta 7K-11c
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Trakaya Üniversitesi
Vakfiye -
Genel Tanım İki katlı olan yapı büyük oaranda hasar görmüştür.Enez halkı tarafından İngiliz kışlası olarak adalandırlmıştır.
Üst Yapı C
Dış Yapı C
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Enez ilçesinden sahile giden yolun İstanbul Üniversitesi kampına döndükten sonra 1 km. ileride kumsal üzerinde yer alır. Enez halkı tarafından İngiliz Kışlası olarak adlandırılan yapı 18. yüzyılda, Kervansaray olarak inşa edilmiştir. İki katlı ve altı ayrı birimden oluşan Kervansaray'ın dış duvarları yer yer çatıya kadar sağlam durumda günümüze ulaşmıştır. Bugün kıyıdan 400 m. içeride kalan yapı, kıyıya dik olarak konuşlandırılmıştır. Kervansaray, 110 m. uzunluğunda 15 m. genişliğinde dikdörtgen planlıdır. Moloz taştan horosan harcı ile yapılmış olup pencere kemerleri tuğladandır
Orjinal Kullanım Anıt
Tescil Kararı E.K.T.V.K. Kurulu'nun 21.11.1991 tarih ve 1005 nolu kararı.