­ HAMAM | Kültür Portalı

Hamam - Adana

Adı Hamam
Mah. Köy - Mevkii Şar Köyü
Adres Şar Köyü Tufanbeyli/ADANA
Vakfiye
Genel Tanım Hamam tiyatronun batısında ,Göksu nehrinin alüvyon düzlüğüne inşa edilmiştir.Hamamın batısında ve nehrin kıyısında bir muhafaza duvarı kalıntısına rastlanılmaktadır.Bu duvar muhtemelen hamamı ve çevredeki diğer yapıları su baskınlarından korumak için yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bugün hamam kompleksinden arta kalan kuzey ve güney duvarlarına ait kalıntılarla hamamın orta mekanına ait kubbe ve duvar kalıntıları mevcuttur.Hamamın yapı taşları çevre inşaatlarda kullanılmıştır.Hamama ait toprak yüzeyindeki kalıntılara göre kare bir plana sahiptir.Hamamın orta kompleksine ait bazı duvar kalıntıları belirli bir yüksekliğe kadar sağlam kalabilmiştir.Duvar içerisinde boşluklar mevcuttur.Hamam kompleksinin büyük bir bölümü üzerinde ev bulunduğundan genel yapı unsurları açıkça görülememektedir.