­ HACI SEYFETTİN CAMİ (MESCİDİ) | Kültür Portalı

Hacı Seyfettin Cami (Mescidi) - Bursa

Mah. Köy - Mevkii Hacıseyfettin Mahallesi
Adres Hacıseyfettin Mahallesi İncirli Caddesi Yıldırım/Bursa
Yaptıran Hacı Seyfettin
Yapım Tarihi 15. Yüzyıl
Vakfiye -
Genel Tanım 6,75 x 6,75 metre iç ölçülerinde, kare planlı olup asıl ibadet alanı bir büyük kubbe ile örtülüdür. Duvarları üç sıra tuğla, bir sıra moloz taşıyla örülmüştür.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1962 yılındaki son onarımda yapının üst kısmı tekrar kubbe ile örtülmüş, kadınlar mahfili ve son cemaat yeri yeniden inşa edilmiştir.
Ayrıntılı Tanımı İncirli Caddesi üzerinde bulunmaktadır. 15. yüzyılda, Fatih devrinde, Başçı Hacı Seyfettin tarafından yaptırılmıştır. Daha sonra yıkılan cami, Mevlana Hayrettin tarafından tekrar yaptırılmıştır. 6,75 x 6,75 metre iç ölçülerinde, kare planlı olup asıl ibadet alanı bir büyük kubbe ile örtülüdür. Duvarları üç sıra tuğla, bir sıra moloz taşıyla örülmüştür. Geçirmiş olduğu onarımlar sonucu caminin üst kısmı kırma çatı ile örtülmüştür. 4. metrelik bir son cemaat yeri vardır. 1962 yılındaki son onarımda yapının üst kısmı tekrar kubbe ile örtülmüş, kadınlar mahfili ve son cemaat yeri yeniden inşa edilmiştir. Caminin sağında bulunan minaresi tek şerefelidir. Müştemilatında abdest alma yeri, yaz kursları için yapılmış olan kuran kursu binası, gasilhane, ve dernek lokali bulunmaktadır.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986 ve 04.05.1991/1730

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2604    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Eylül 2014 Pazartesi