­ HACI MEHMET ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

Hacı Mehmet Çeşmesi - Burdur

Adres Kışla Mah. Merkez
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Burdur Belediyesi
Kitabe var
Vakfiye var
Genel Tanım Mehmet Ali Coşkun'a ait evin önünde armudi kemerli çeşmenin kemerinin altında iki satır arap alfabesiyle yazılmış kitabesi ve aşınmadan dolayı okunamayan tarih bulunmaktadır. Önünde çeşme yalağı ve üzerinde iki ayrı akarı olan, arkasında bir açıklıktan görülebilir tonozlu sarnıcı vardır.
Üst Yapı 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Mehmet Ali Coşkun'a ait evin önünde armudi kemerli çeşmenin kemerinin altında iki satır arap alfabesiyle yazılmış kitabesi ve aşınmadan dolayı okunamayan tarih bulunmaktadır. Önünde çeşme yalağı ve üzerinde iki ayrı akarı olan, arkasında bir açıklıktan görülebilir tonozlu sarnıcı vardır. Ali Çoşkun mülkiyetinde bulunan yapının450x380 cm ölçülerinde biri kemerin ortasında biri altında yalağın üzerinde olmak üzere iki adet akarı bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Çeşme
Önerilen Kullanım Çeşme
Tescil Kararı A.K.T.V.K.K.'nın 07.08.2003 5972 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 984    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Ocak 2016 Cuma