­ GELİNCİK KAYASI PERİ BACALARI | Kültür Portalı

GELİNCİK KAYASI PERİ BACALARI - Çankırı

Harita No G30-d2
Mah. Köy - Mevkii Sakaeli Köyü, Gelincik Kayası Mevkii, Orta/ÇANKIRI
Adres Sakaeli Köyü, Gelincik Kayası Mevkii, Orta/ÇANKIRI
Pafta G30-d-09-a
Vakfiye -
Genel Tanım Çankırı’ya 68 km mesafedeki Orta İlçesinin 8 km. kuzeydoğusunda yer alan Sakaeli Köyün 3 km. kuzeydoğusunda Gelincik kaya peribacası oluşumları ile Delikçi güneyi önü mevkii civarında 20 kadar kaya oyuğu yer almaktadır. Peribacaları konglomera ve tüflü kayaç yapısının rüzgarlar ve suların aşındırması sonucunda oluşmuştur.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Çankırı’ya 68 km mesafedeki Orta İlçesinin 8 km. kuzeydoğusunda yer alan Sakaeli Köyün 3 km. kuzeydoğusunda Gelincik kaya peribacası oluşumları ile Delikçi güneyi önü mevkii civarında 20 kadar kaya oyuğu yer almaktadır. Peribacaları konglomera ve tüflü kayaç yapısının rüzgarlar ve suların aşındırması sonucunda oluşmuştur.