­ FISTIKLI KÖY MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Fıstıklı Köy Mezarlığı - Yalova

Adı Fıstıklı Köy Mezarlığı
Mah. Köy - Mevkii Fıstıklı Köyü, Mezarlıkbahçe ve Mezarlıküstü mevki
Adres Armutlu/YALOVA
Vakfiye
Genel Tanım Yalova İli, Armutlu İlçesi, Fıstıklı Köyünde yer alan mezarlık 1355 ve 1701 parsellere oturmaktadır. Mezarlık içerisinde dağınık vaziyette Osmanlı Dönemi mezar taşları bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yalova İli, Armutlu İlçesi sınırlarında bulunan, Fıstıklı Köyünde, mezarlıkbahçe ve Mezarlıküstü Mevkilerinde, 1355 ve 1701 parsellerde yer almaktadır. Söz konusu mezarlık Fıstıklı Köyü Tüzel Kişiliğine aittir. Fıstıklı Köyü Armutlu 7-8 km. mesafededir. Armutlu-Gemlik yolunun doğu (üst) kısmında kalmaktadır. Osmanlı mezar taşları alana dağılmış vaziyette bulunmaktadır. Ağırlıkta olarak 18. ve 19. yy. örnekleri görülmektedir.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı Kocael Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 02.02.2011 tarih 1822 sayılı kararı