­ ESKİ PINARLAR CAMİSİ | Kültür Portalı

Eski Pınarlar Camisi - Denizli

Adı Eski Pınarlar Camisi
Mah. Köy - Mevkii Gemiş Mahallesi
Adres Gemiş (Kasabası) Mahallesi Çardak İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Çardak İlçesi, Gemiş (Kasabası) Mahallesi’nde bulunan Eski Pınarlar Camii; ahşap hatıllı, kerpiç duvarlı ve tek mekanlı bir yapıdır. Camii’nin içinde 4 serbest, 4 duvara bitişik 8 ahşap direk üzerine oturan kadınlar mahfili vardır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Çardak İlçesi, Gemiş (Kasabası) Mahallesi’nde bulunan Eski Pınarlar Camii; ahşap hatıllı, kerpiç duvarlı ve tek mekanlı bir yapıdır. Camii’nin içinde 4 serbest, 4 duvara bitişik 8 ahşap direk üzerine oturan kadınlar mahfili vardır. Ahşap direkler üzerine oturan tavan da ahşaptır. Girişte 2 ahşap direk tarafından taşınan son cemaat yeri bulunmaktadır. Mihrap içine boya ile perde motifi ve eski yazı süslemeler yapılmıştır. Yaklaşık kare planlı, kırma çatılı yapının ön ve arka cephelerinde simetrik 2’şer pencere, yan cephelerde ise mihrap duvarına yakın birer pencere yer almaktadır. Bu pencerelerin dövme demir şebekeleri taklit eden oldukça güzel ahşap korumalıkları vardır.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 04.10.1995 gün ve 5138 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1902    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 27 Haziran 2014 Cuma