­ ESKİ HAMAM KALINTILARI | Kültür Portalı

Eski Hamam Kalıntıları - Isparta

Harita No Eğirdir-Kadastro Paftası 10
Mah. Köy - Mevkii Eski Hoyrat Mevkii
Adres Eski Hoyrat Mevkii Eğirdir/ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Eğirdir Belediyesi
Vakfiye
Genel Tanım Kuzey-güney doğrultusunda olan yapı beşik tonoz örtülüdür.Yapının malzemeleri harç, moloztaş,örgülüdür. Tek mekandan oluşan yapının içi sonraları kuru duvar örgüsü ile ikiye ayrılmıştır. İçi oldukça harap durumda olan yapının tavan kısmı yarıya kadar yıkık olup içten ahşap hatıllar dıştan teneke parçaları ile korunmaktadır.
Taşıyıcı Yapı C
Üst Yapı C
Dış Yapı C
Rutubet C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kapının giriş kısmı güneyden olup beşik tonoz örtülüdür. Yapının tamamı harçlı molostaş örgülüdür.Tek mekandan oluşur. Sonradan içi aralarına ahşap hatıllarını yerleştirildiği kuru duvar örgüsü ile ikiye bölünmüştür. Kuzey duvarı niş şeklinde ve yarıya kadar sıvalıdır.Batı duvarı yan ev bahçe duvarı ile bitişiktir. Doğu duvarı kalın örtülü olup ortadan yıkılarak kapı şeklinde açıklık sağlanmıştır. İçi oldukça harap durumda olun yapının tavan kısmı yarıya kadar yıkık olup içten ahşap hatıllar dıştan teneke parçaları ile korunur hle getirilmiştir.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı Antalya Kül. ve Tab. Var. Kor. Böl. Kur.nun 19.03.1996 Tar. ve 2899 Say. Kar. ile Tesciline
Ekler Fotoğraf, Harita